Comunicat 24.02.2010-Şoferii opresc la īntāmplare ca să-şi preia clienţii

Data 2010/2/24 10:46:45 | Topic: Comunicate de presa

Şoferii opresc la īntāmplare ca să-şi preia clienţii

       


Astfel de situaţii īntālnim la fiecare ieşire din municipiul Timişoara şi nu numai. Şoferii, angajaţi ai diverselor societăţi de transport instituie staţii de urcare/coborāre īn alte staţii decāt cele aprobate de Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara.

Doar ieri, poliţiştii comunitari au depistat cinci astfel de cazuri īn staţia R.A.T.T. situată pe strada Iuliu Maniu.

Patru sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, cu amendă īn valoare de 1500 lei deoarece a efectuat activităţi de transport persoane prin curse ocazionale, instituind staţie de urcare/coborāre pe teritoriul municipiului Timişoara fără avizul Comisiei de Circulaţie, deviānd de la traseul stabilit.

Un caz mai deosebit a fost surprins de poliţiştii comunitari īn aceeaşi staţie unde l-au depistat pe şoferul unui autobuz marca IKANUS, oprit īn vederea preluării călătorilor şi care nu deţinea avizul Comisiei de Circulaţie referitor la stabilirea traseului. Iniţial, contravenientul a refuzat să se legitimeze, pe motivul că poliţiştii comunitari nu au competenţe īn această privinţă.   Astfel, conducătorul auto s-a ales cu două sancţiuni, una pentru refuzul de a prezenta actul de identitate, la cererea īndreptăţită a agenţilor de Poliţie Comunitară, īn conformitate cu Legea 61/1991 republicată īn valoare de 400 lei, iar a doua sancţiune a fost īntocmită conform HCL 590/2006 privind transportul public de persoane pe raza municipiului Timişoara, īn valoare de 2500 lei.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=998