Comunicat 05.08.2019

Data 2019/8/5 15:56:38 | Topic: Comunicate de presa


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează în continuare pe linia opririi și staționării neregulamentare a autovehiculelor dar și pentru eliberarea domeniului public de autovehicule abandonate sau fără stăpân.

În ultimele 2 săptămâni au fost ridicate 47 de autovehicule din care 44 conform O.U.G. 195/2002 (republicată) privind circulația pe drumurile publice, urmare a staționării neregulamentare pe raza municipiului Timișoara și 3 conform Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale urmare a emiterii dispozițiilor de declarare a abandonului. La finalul lunii iulie s-au emis 22 de noi dispoziții de declarare a abandonului pentru vehiculele fără stăpân sau abandonate pe raza municipiului, urmând ca în cel mai scurt timp acestea să fie ridicate de pe domeniul public.

Reamintim faptul că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 (republicată) privind circulația pe drumurile publice referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă și atragem totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea în locurile interzise pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

În ceea ce privește ocuparea domeniului public de către autoturisme abandonate sau fără stăpân menționăm că există și situații în care autovehiculele semnalate de cetățeni nu se încadrează în termenul prevăzut de Legea 421/2002 de peste un an sau deținătorii acestora au documente care atestă faptul că au taxele și impozitele platite la zi. Polițiștii locali acționează permanent în vederea soluționării cazurilor de acest gen cu atât mai mult cu cât cetățenii sprijină campaniile demarate pe acesta linie sesizând la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro .

Stadiul vehiculelor abandonate poate fi verificat și pe site-ul instituției www.polcomtim.ro in aplicația “”Auto Abandonate””Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3401