Comunicat (2) -30.07.2019

Data 2019/7/30 12:18:18 | Topic: Comunicate de presa

90 cerșetori depistați pe străzi de polițiștii locali în ultima lună


Polițiștii locali continuă să acționeze permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, acest fenomen fiind în atenția Poliției Locale Timișoara, cu atât mai mult cu cât pe timp de vară aceștia sunt mai vizibili încercând să atragă atenția și să apeleze la mila publică în zonele aglomerate, în ultima perioadă aceștia orientându-se către marile magazine. În ultima lună polițiștii locali au depistat pe raza municipiului un număr de 90 de persoane care apelau la mila publică, numărul celor care cerșesc fiind în scădere.
Având în vedere aceste aspecte Poliția Locală Timișoara a luat măsura contactării reprezentanților firmelor de pază a marilor magazine de pe raza municipiului fiind stabilită o colaborare în vederea semnalării prompte de către personalul de pază a prezenței persoanelor care apelează la mila publică, polițiștii locali putând astfel acționa operativ.
Atragem atenția în continuare cetățenilor să nu le ofere bani deoarece în acest fel sunt menținuți în stradă și vin și din alte orașe ale țării. Poliția Locală Timișoara acționează permanent pentru preluarea lor din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea luării măsurilor legale de reintegrare. Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună de pe străzi. De asemenea, un important aport este și cel al cetățenilor, astfel că, în cazul în care observă astfel de persoane, sunt rugați să semnaleze cazurile la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea acestui fenomen.

BIROUL COMUNICARE, REGISTRATURA SI EVIDENTA OPERATIVA
Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3399