Comunicat de presa 24.05.2018 - 2

Data 2018/5/24 11:40:00 | Topic: Comunicate de presa

10 cetățeni și o societate comercială sancționați pentru abandonarea de deșeuri în cartierele Girocului și Lipovei, dar și în spatele Pieței Dacia


Protecția mediului și păstrarea curățeniei pe raza municipiului Timișoara este un aspect aflat permament în atenția polițiștilor locali care acționează permanent pentru diminuarea fenomenului de abandonare a deșeurilor, pentru a menține orașul nostru unul curat și civilizat. În acest sens, pe lângă atenția acordată modului în care își respectă obligațiile societatea de salubrizare, polițiștii locali i-au măsuri și în ceea ce îi privește pe cetățenii care aruncă gunoaie la colț de stradă, formând rampe clandestine de deșeuri. Spre exemplu, un bărbat de 22 de ani a fost sancționat cu 1500 lei deoarece a depozitat direct pe sol deșeuri amestecate și resturi rezultate din reparații și amenajări interioare, mai exact 15 saci, pe str. Dr. Lucian Georgevici. O locație în care au fost de asemenea depistate un număr de 9 persoane care au abandonat diverse resturi fiind ulterior identificate în baza imaginilor video de la camera amplasată în zonă este str. N. Ilieșu, unde se formase o rampă de deșeuri. Polițiștii locali au mai sancționat ieri, cu 2500 lei, o societatea comercială din Piața Dacia care a abandonat o cantitate considerabilă de gunoaie în spatele pieței. În ultimele zile au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9600 lei.

Poliția Locală va continua să acționeze pentru luarea măsurilor legale atât în cazul cetățenilor, persoanelor juridice și asociațiilor de proprietari care fie abandonează deșeuri, fie nu-și întrețin curățenia în jurul imobilelor în care locuiesc sau funcționează, având totodată în atenție și modul în care societatea de salubrizare își respectă obligațiile de a strânge resturile de pe străzi. Un sprijin important în depistarea unor astfel de situații este cel al timișorenilor care ne pot semnala astfel de nereguli la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro. Atragem din nou atenția că și cetățenii, persoane fizice sau juridice, au obligația de a întreține curățenia în apropierea imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, așa cum și societatea de salubrizare trebuie să colecteze sacii cu resturi rezultați din activitatea de curățenie stradală.

Potrivit HCL 371/2007 cetățenii și asociațiile de proprietari au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt obligate să întrețină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor și acolo unde este cazul să asigure curățirea și întreținerea permanentă a șanțurilor și podețelor în zona acestora, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcarea pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să amplaseze recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile și să mențină curățenia în jurul acestora.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂAcest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3087