Comunicat de presa 23.05.2018 - 2

Data 2018/5/23 12:10:00 | Topic: Comunicate de presa

Alte 5 sancțiuni, īn valoare de 10.000 lei, aplicate de polițiștii locali societății de salubrizare a orașului


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat să verifice și să ia măsuri cu privire la modul īn care societatea de salubrizare a orașului Retim SA se achită de sarcinile pe care le are pe linie de salubrizare a orașului. După cele 22 de sancțiuni contravenționale, īn valoare totală de 73.500 lei, aplicate deja, verificările au continuat, constatāndu-se noi nereguli. Au fost depistate disfuncționalități īn īndeplinirea obligațiilor, respectiv necolectarea reziduurilor stradale, pe străzile Sf. Ioan, Gh. Lazăr, Teiului, C. Brediceanu, Gen. Dragalina, fiind īntocmite un număr de 5 procese verbale de constatare a contravenției conform HCL 143/2016, de cāte 2000 lei fiecare, valoarea totală fiind de 10.000 lei.

Totodată, Poliția Locală Timișoara atrage atenția și asupra faptului că se acționează și īn ceea ce privește verificarea modului īn care cetățenii, persoane fizice sau juridice, respectă legislația privind menținerea curățeniei, potrivit HCL 371/2007 și aceștia avānd obligația de a īntreține curățenia īn apropierea imobilelor īn care locuiesc sau īși desfășoară activitatea. Astfel, cetățenii și asociațiile de proprietari au ca obligații să īntrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și īmprejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt obligate să īntrețină īn stare corespunzătoare īmprejmuirea imobilelor și acolo unde este cazul să asigure curățirea și īntreținerea permanentă a șanțurilor și podețelor īn zona acestora, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcarea pe care le folosesc, precum și īn jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să amplaseze recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile și să mențină curățenia īn jurul acestora.

Poliția Locală va continua să monitorizeze atāt activitatea desfășurată de societatea de salubrizare a orașului pentru ca aceasta să-și respecte īndatoririle prevăzute de legislația īn vigoare, cāt și modul īn care cetățenii respectă prevederile legale privind abandonarea de deșeuri și īntreținerea curățeniei, astfel că face din nou apel la populație să ne sesizeze situații īn care există disfuncționalități īn ridicarea deșeurilor sau situații īn care sunt abandonate deșeuri de către cetățeni ori nu este īntreținută curățenia īn jurul imobilelor, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro pentru a se efectua verificări și a se lua măsurile legale care se impun.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3084