Comunicat de presa 21.05.2018 - 1

Data 2018/5/21 9:40:00 | Topic: Comunicate de presa

Cetățean surprins cu ajutorul camerelor video abandonānd deșeuri pe str. Cercului, stradă igienizată īn urmă cu o săptămānă la solicitarea polițiștilor locali


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat īn această perioadă verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, luānd inclusiv măsurile legale pentru identificarea și sancționarea celor depistați cu ajutorul imaginilor video īnregistrate pe camerele amplasate acolo unde frecvent sunt aruncate gunoaie, formāndu-se rampe clandestine de resturi de tot felul. O astfel de locație este str. Cercului, unde īn ultima perioadă s-a reclamat frecvent formarea de rampe clandestine de deșeuri din cauza celor care au abandonat gunoaie acolo, fiind depistate mai multe persoane īn această situație, care au fost de altfel sancționate. Īn urmă cu aproximativ o săptămānă zona a fost din nou igienizată, fiind instalate apoi și camere de supraveghere. Interesant este că de la instalarea camerei, locația a rămas curată, o singură persoană fiind surprinsă abandonānd resturi pe domeniul public, aceasta urmānd să fie identificată și sancționată.

Reamintim că de la īnceputul anului, polițiștii locali au aplicat un număr de 808 sancțiuni contravenționale persoanelor care au abandonānd deșeuri pe domeniul public, sancțiuni cuprinse īntre 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice. Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, rugānd cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro īn cazul īn care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. De asemenea, rugăm cetățenii să ne sesizeze și situații īn care există disfuncționalități īn ridicarea deșeurilor de către societatea de salubrizare a orașului Retim, conform contractelor īncheiate cu populația, deoarece, odată cu īncălzirea vremii resturile aflate pe domeniul public pot crea disconfort prin provocarea de mirosuri neplăcute și chiar pot afecta sănătatea cetățenilor orașului dacă deșeurile nu sunt ridicate la timp.


BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3081