Comunicat de presa 18.05.2018 - 2

Data 2018/5/18 11:30:00 | Topic: Comunicate de presa

Peste 700 de sancțiuni pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilități, se caută soluții pentru a-i depista pe cei care se folosesc de legitimații în mod ilegal


Polițiștii locali au în atenție permanent prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități sau pentru persoanele cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător, constatând un număr semnificativ de încălcări ale legislației în această privință. Pe lângă constatările efectuate în teren, au existat și numeroase sesizări cu privire la cei care nu respectă indicatoarele rutiere în această privință. Astfel de încălcări ale actelor normative în vigoare au fost constatate în zone precum Piața Huniade, Piața Mărăști, Str. Aurelianus, Bdul Revoluției, Str. Ana Ipătescu, Badea Cârțam, Calea Șagului, S. Bărnuțiu, Eftimie Murgu, Republicii, N. Lenau, M. Viteazul, 16 Decembrie, Gen. I. Dragalina, C. Martirilor, C. Andronescu etc. În ultimele patru luni, polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în cazul a 712 conducători auto care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități.

În ultima perioadă au existat semnalări cu privire la faptul că sunt situații în care persoane care nu au nicio afecțiune dețin legitimații pe care le afișează în parbriz prin care pot staționa pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Din acest motiv, Poliția Locală intenționează să colaboreze cu asociațiile care reprezintă persoanele cu nevoi speciale pentru a se găsi o modalitate ca persoanele care nu au dizabilități să nu mai poată avea acces la astfel de documente cu ajutorul cărora să ocupe locurile de parcare special amenajate și prevăzute cu indicatoare pentru cei cu adevărat în nevoie.

Totodată, Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a nu periclita deplasarea cu autovehiculele și staționarea în locurile special amenajate a persoanelor cu dizabilități, dovedind astfel că ne aliniem la țările civilizate și îi respectăm pe semenii noștri cu nevoi, dar și pentru a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale, care pot ajunge, conform OUG 195/2002, până la 725 lei și 3 puncte penalizare la permis.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3080