Comunicat de presa 11.05.2018 - 1

Data 2018/5/11 11:40:00 | Topic: Comunicate de presa

Sancțiuni de 11.000 de lei pentru cei care au abandonat deșeuri transportate cu autovehiculele pe străzile Torac, Cercului, Mureș și Emil Zola


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat īn această perioadă verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, urmărind permanent acest fenomen, inclusiv cu sprijinul camerelor video montate īn locații īn care frecvent se formează rampe clandestine de deșeuri. Două zone de acest fel, īn care s-au strāns cantități mari de gunoaie deși au fost igienizate la solicitarea Poliției Locale īnainte și după data la care erau programate pentru curățenia de primăvară sunt strada Torac și strada Cercului. De asemenea, alte două zone īn care s-au constatat acumulări mari de deșeuri sunt str. Drubeta cu Mureș și Emil Zola. Īn aceste locații, īn urma vizualizării imaginilor video au fost surprinse īn ultima săptămānă 11 persoane, cărora le-au fost īnctomite procese verbale de constatare a contravenției de cāte 1000 lei fiecare, maxim prevăzut pentru persoanele fizice, conform HCL 371/2007 și HCL 143/2007. Mai mult decāt atāt, majoritatea dintre aceste persoane au fost depistate transportānd deșeurile īn locațiile menționate cu ajutorul unor autovehicule, fiind vorba de cantități īnsemnate. Polițiștii locali atrag atenția din nou cetățenilor să respecte legislația și să nu abandoneze gunoiul la colț de stradă, deoarece riscă sancțiuni drastice, cu atāt mai mult cu cāt la data de 13 mai se finalizează și curățenia de primăvară.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, făcānd astfel front comun cu autoritățile īn menținerea unui mediu curat și sănătos. Deoarece există dificultăți īn identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind īntotdeauna oferit īntregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video cu ajutorul cărora sunt depistați cei care aruncă resturi nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro īn cazul īn care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ





Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3067