Comunicat de presa 10.05.2018 - 1

Data 2018/5/10 11:00:00 | Topic: Comunicate de presa

Societatea Retim sancționată de Poliția Locală. Apel către cetățeni să acorde sprijin īn depistarea celor care abandonează deșeuri


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat, īn cursul zilei de ieri, măsuri de sancționare, ca urmare a constatărilor efectuate īn teren īn ultima perioadă, īn cazul societății de salubrizare a orașului Retim SA. Astfel, societatea īn cauză a fost sancționată cu un număr de 19 sancțiuni contravenționale īn valoare totală de 45.000 lei. Cinci dintre acestea au fost aplicate conform HCL 143/2016 privind modificarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, pentru necolectarea reziduurilor stradale rezultate din măturarea străzilor. Astfel de aspecte au fost constatate pe străzi precum Renașterii, Proclamația de la Timișoara, Piața Bălcescu – C. Porumbescu, C. Brāncoveanu, Calea Aradului. Alte 14 procese verbale de constatare a contravenției au fost īncheiate conform HCL 371/2007 modificată pentru nerespectarea frecvenței lucrărilor prevăzute īn graficele de salubrizare stradală, īn urma campaniei de curățenie de primăvară. Astfel de probleme au fost constatate pe Aleea Studenților, Străzile Diana, Caraș, Daliei, Miorița, Milcov, Vărădia, Surduc, Mureș, Traian Vuia, G. Musicescu, Panselelor, I. Miloia, I. Sārbu. Īn ambele īncălcări legislative sancțiunile aplicate au fost cele maxime.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, făcānd astfel front comun cu autoritățile īn menținerea unui mediu curat și sănătos. Deoarece există dificultăți īn identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind īntotdeauna oferit īntregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video cu ajutorul cărora sunt depistați cei care aruncă resturi nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro īn cazul īn care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Aceasta cu atāt mai mult cu cāt a crescut numărul persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public īn cantități īnsemnate, folosindu-se de autovehicule.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=3066