Comunicat 03.09.2010-Sancţionaţi pentru staţionare interzisă

Data 2010/9/20 10:40:00 | Topic: Comunicate de presa

Maşinile de mare tonaj  īn atenţia poliţiştilor comunitari

 


Poliţia Comunitară a adus la cunoştiinţă īn repetate rānduri, atāt prin acţiuni punctuale, dar şi prin comunicate scrise prevederile HCL 486/2006 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Timişoara. Conducătorii acestei categorii de vehicule care depaşesc 3,5 tone, au obligaţia de a cunoaşte legislaţia īn caz contrar riscānd sancţiuni cuprinse 1000 pānă la 2500 lei.

Staţionarea voluntară a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi pe terenurile apartinānd domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara este interzisă. Sunt exceptate cazurile īn care sunt efectuate operaţiuni de īncărcare/descărcare sau īnbarcare/debarcare cu respectarea semnelor rutiere din zonă. Deasemeni se interzice comercealizarea de produse sau prestarea de servicii direct din aceste vehicule.

Īn această lună au fost constatate un număr de 16 contravenţii privind nerespectarea HCL 486/2006, iar statistica arată că īn acest an numărul contavenţiilor a crescut de la 416 īn primele 8 luni ale anului 2009, la 789 īn aceeaşi perioadă a anului curent. La fiecare intrare īn municipiul Timişoara există montate indicatoare şi panou adiţional privind interzicerea staţionării voluntare pe raza oraşului.
            Verificările vor continua  şi īn perioada următoare.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=1069