Comunicat 01.03.2010-Sancţionaţi pentru aruncarea resturilor la voia īntāmplării

Data 2010/3/1 13:50:52 | Topic: Comunicate de presa

Sancţionaţi pentru aruncarea resturilor la voia īntāmplării
     


Īn doar două zile poliţiştii comunitari au constatat nu mai puţin de 20  cazuri īn care cetăţenii municipiului Timişoara nu respectă curăţenia şi uită obligaţiile, care de altfel sunt de bun simţ, aruncānd la īntāmpare resturile alimentare şi nealimentare, pe spaţiile varzi, īn parcuri, staţii R.A.T.T., fară a observa că la cāţiva metrii distanţă se află recipiente special amplasate pentru depozitarea mucurilor de ţigară, şerveţelelor, pahare din plastic şi altele.

Nepăsarea şi gesturile pe care le fac i-a costat pe aceşti cetăţeni 500 lei conform HCL 371/2007 modificată, iar cei care au fost depistaţi că au aruncat  sau abandonat pe spaţii verzi aceste resturi nealimentare, 50 lei conform Legii 24/2007.

Spre exemplu, B. Mihai, 29 de ani, cu domiciliul īn oraş Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a fost sancţionat pentru că a abandonat hārtii  pe domeniul public din perimetrul pieţei Victoria, fapta sa l-a costat 500 lei. Andrei F., de 43 ani, domiciliat īn Timişoara, a fost sancţionat cu 50 lei, conform Legii 24/2007 pentru că a aruncat pe spaţiul verde din parcul Botanic pahare din plastic.   

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=1002