Comunicat 01.08.2007 - Dupa placere vine munca!...

Data 2007/8/1 13:40:00 | Topic: Comunicate de presa

Sancţionată pentru īntreţinerea de relaţii sexuale, īn vederea obţinerii de foloase materiale, cu 50 de ore de muncă īn folosul comunităţii


Poliţia Comunitară Timişoara atrage atenţia că numărul mare de amenzi aplicate celor care īncalcă legea nu rămāne fără rezultat. Cel mai evident exemplu este cel al unei tinere sancţionată de mai multe ori de poliţiştii comunitari, atāt anul trecut, cāt şi īn acest an, pentru atragerea de persoane de sex masculin īn vederea īntreţinerii de relaţii sexuale īn scopul obţinerii de foloase materiale, faptă prevăzută īn Legea 61/1991 republicată şi sancţionată cu amenzi īntre 500 şi 1500 lei. Barcza Luiza, cu domiciliul īn comuna Sāntimbru, judeţul Harghita, a fost amendată de mai multe ori de poliţiştii comunitari şi nu numai. Cum nu şi-a plătit amenzile, Poliţia Comunitară a făcut demersurile pentru demararea procedurii de executare silită către localitatea de domiciliu, prin intermediul Primăriei Timişoara. Administraţia Financiară a comunei Sāntimbru a comunicat Primăriei Timişoara că persoana īn cauză nu mai locuieşte īn localitatea respectivă şi nu are bunuri urmăribile pe teritoriul comunei. Din acest motiv, cazul a fost īnaintat instanţei de judecată care, īn Dosarul nr. 3631/325/2007, prin sentinţa civilă nr. 4308, a admis cererea formulată de Primăria Timişoara şi a dispus īnlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale cu sancţiunea prestării a 50 de ore de muncă īn folosul comunităţii, pe raza Municipiului Timişoara. Şi aceasta deoarece articolul 9 din OG 2/2001 prevede ca, īn cazul īn care contravenientul nu a achitat amenda īn termen de 30 de zile de la rămānerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, să se urmeze demersurile īn vederea īnlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi īn folosul comunităţii. Rămāne de stabilit doar unde va munci tānăra.

Poliţia Comunitară Timişoara reaminteşte persoanelor care au īncălcat legea şi au fost sancţionate pentru diverse nereguli că toate amenzile neplătite urmează calea demarării procedurii de executare silită, urmānd ca primăriile de domiciliu să stabilească dacă au sau nu bunuri care să fie executate silit şi care sunt procedeele de urmat.

Purtător de cuvānt Poliţia Comunitară Timişoara,

Consilier Daniela Galbenu

Acest articol provine de pe site-ul POLITIA LOCALA TIMISOARA
http://www.polcomtim.ro

URL-ul pentru aceasta stire este:
http://www.polcomtim.ro/modules/news/article.php?storyid=10